Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

 

Raznolikost u Boschu

Raznolikost u Boschu

Korporativna kultura s autentičnim zaposlenicima

Internacionalizacija, društvene mreže, individualizacija, demografske promjene... sve su to društvene preobrazbe koje utječu i na svijet rada. Različite ideje, iskustva te načini vodstva i rada uvijek su bili sastavnice Boscheva identiteta.

Raznolikost je ključna za kreativnost i inovativne ideje. Zbog toga je upravljanje raznolikosti središnji temelj Boscheva komercijalnog uspjeha i ključni element naše korporativne strategije.

Naše dimenzije raznolikosti

Naš je temelj korporativna kultura koja uvažava i cijeni raznolikost kao prednost. Mi uvijek razmišljamo u okviru pojedinačnih sposobnosti. Usredotočeni smo na četiri dimenzije raznolikosti: rod, generaciju, međunarodnu suradnju i radnu kulturu, u kojima naši zaposlenici mogu biti autentični, s vlastitim planovima za karijeru, načinom života i osobnim ciljevima.

Rod: jednake mogućnosti za sve

Rod: jednake mogućnosti za sve

U Boschu svi imaju jednake mogućnosti, bez obzira na rod, a to se odnosi i na rukovodstvene uloge. Našu politiku jednakih mogućnosti podupiru projekti i mreže poput „women@bosch” i „Forum FiT – Women in Technology” te naše načelo jednakih plaća.

Naš cilj za 2020. godinu: dovesti žene na 20 posto izvršnih radnih mjesta diljem svijeta.

Generacije: (ni)je riječ o dobi

Generacije: (ni)je riječ o dobi

Stručnost ne ovisi o dobi. Važna je kombinacija praktičnog iskustva i kreativnih ideja. Naš je cilj stvoriti radno okruženje u kojem do četiri generacije mogu raditi zajedno.

Potičemo prijenos znanja i otvoreni smo za potrebe različitih generacija. Zato smo predani cjeloživotnom učenju i aktivnom upravljanju zdravljem.

 
Međunarodna suradnja: jedan svijet s mnogo perspektiva

Međunarodna suradnja: jedan svijet s mnogo perspektiva

Budući da smo globalni akter, naša interkulturna raznolikost pomaže nam osigurati isporuku optimalnih proizvoda i usluga za sva tržišta diljem svijeta.

Obučavamo svoje zaposlenike interkulturnim tečajevima, tečajevima jezika i pojedinačnim razvojnim programima. Aktivno promičemo međusobno prihvaćanje i poštovanje među različitim ljudima zaposlenima u Boschu. Primjerice, putem mreža, foruma i različitih događaja.

Zahvaljujući međunarodnoj suradnji jedinstveni smo i snažni.

Radna kultura: dobra ravnoteža karijere i privatnog života

Radna kultura: dobra ravnoteža karijere i privatnog života

Bosch potiče promjene usmjerene prema fleksibilnijoj radnoj kulturi u kojoj su rezultati važniji od prisutnosti. Najbolji je primjer naš grupni projekt MORE (VIŠE) koji rukovoditeljima omogućava fleksibilan rad kod kuće ili rad uz pola radnog vremena. Tako stječu iskustvo izvan rutine na radnom mjestu.

Želimo ljude koji razmišljaju izvan okvira i potpuno iskorištavaju potencijal raznolikosti za dobrobit Boscha.