Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

Bosch je postigao načelni sporazum za dizelska vozila u SAD-u

 
 
 

Kontakti


Kristina Šperanda Ferenc
Br. telefona (+385) 1 295 80 74

 

27/12/2016 | Hrvatska | Korporativne vijesti

Rješavanje građanskih tužbi

San Francisco – 20. prosinca 2016., sudac Charles R. Breyer u ime SAD-a Okružni sud Sjevernog okruga Kalifornije objavio je da je postignut naèelni sporazum kojim se uvelike rješava kolektivna tužba podnesena protiv Boscha, koja se odnosi na dizelska vozila Volkswagen, Audi i Porsche. Sporazum je u korist tvrtke Robert Bosch GmbH i njezinih pridruženih društava, zaposlenika i direktora.

Načelni sporazum ovisi o postizanju konačnog pisanog sporazuma koji neće stupiti na snagu dok ga, u skladu s postupcima za kolektivne tužbe u SAD-u, ne odobri sudac Breyer, koji diljem zemlje vodi postupke u više okruga kojima su obuhvaæene brojne pojedinačne građanske tužbe.

Posebni se uvjeti ne smiju objaviti dok se ne postigne konačni sporazum te dok se on ne predstavi sucu Breyeru.

Bosch je tužen u svojstvu dobavljača upravljačkih jedinica elektroničkih motora za predmetne motore u postupcima u SAD-u. Ulaskom u nagodbeni postupak Bosch ne priznaje činjenice kako ih iznose tužitelji niti preuzima bilo kakvu odgovornost.

Nakon pažljivog razmatranja svih relevantnih aspekata u ovome slučaju Bosch je odlučio sklopiti načelni sporazum koji je danas objavio sudac.

Načelni se sporazum odnosi samo na privatne tužbe. Kao što to čini od prvih navoda, Bosch će nastaviti u potpunosti surađivati s istražnim vlastima u Njemačkoj i drugim zemljama.

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400 500 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2017.). Prema preliminarnim brojkama u 2017. godini tvrtka je ostvarila promet u iznosu većem od 78 milijardi eura. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 450 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava 62 500 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 125 lokacija diljem svijeta.

Tvrtku je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92 % udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetu na stranicama

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse