Bosch je postigao načelni sporazum za dizelska vozila u SAD-u

27/12/2016 | Hrvatska | Korporativne vijesti

Rješavanje građanskih tužbi

San Francisco – 20. prosinca 2016., sudac Charles R. Breyer u ime SAD-a Okružni sud Sjevernog okruga Kalifornije objavio je da je postignut naèelni sporazum kojim se uvelike rješava kolektivna tužba podnesena protiv Boscha, koja se odnosi na dizelska vozila Volkswagen, Audi i Porsche. Sporazum je u korist tvrtke Robert Bosch GmbH i njezinih pridruženih društava, zaposlenika i direktora.

Načelni sporazum ovisi o postizanju konačnog pisanog sporazuma koji neće stupiti na snagu dok ga, u skladu s postupcima za kolektivne tužbe u SAD-u, ne odobri sudac Breyer, koji diljem zemlje vodi postupke u više okruga kojima su obuhvaæene brojne pojedinačne građanske tužbe.

Posebni se uvjeti ne smiju objaviti dok se ne postigne konačni sporazum te dok se on ne predstavi sucu Breyeru.

Bosch je tužen u svojstvu dobavljača upravljačkih jedinica elektroničkih motora za predmetne motore u postupcima u SAD-u. Ulaskom u nagodbeni postupak Bosch ne priznaje činjenice kako ih iznose tužitelji niti preuzima bilo kakvu odgovornost.

Nakon pažljivog razmatranja svih relevantnih aspekata u ovome slučaju Bosch je odlučio sklopiti načelni sporazum koji je danas objavio sudac.

Načelni se sporazum odnosi samo na privatne tužbe. Kao što to čini od prvih navoda, Bosch će nastaviti u potpunosti surađivati s istražnim vlastima u Njemačkoj i drugim zemljama.