Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

Kongres Mobilni svijet 2017.: Novi Boschev mikroskener BML050 za interaktivnu lasersku projekciju

 
 

Bosch Sensortec proširuje svoj asortiman optičkim mikrosustavima

Uz visokoprecizni mikroelektromehanički (MEMS) skener BML050, Bosch Sensortec proširuje svoj postojeći asortiman optičkim mikrosustavima. Skener sadržava dva mala MEMS zrcala za projekciju lasera u RGB bojama na bilo koju površinu radi stvaranja projicirane slike. BML050 je kompaktan i energetski učinkovit, što ga čini idealnim za uređaje s ograničenim prostorom i napajanjem.

Interaktivna laserska projekcija

Novi mikroskener BML050 može pretvoriti bilo koju površinu u virtualno korisničko sučelje. Rješenje virtualnog korisničkog sučelja uređaju daje jedinstvenu vlastitu osobnost, omogučujući interakciju tehnologije s ljudima. Tako se omogućuje složena, intuitivna i praktična interakcija uređaja u cilju spajanja njihovih funkcija s našim svakodnevnim životom. BML050 omogućuje stvaranje preciznog korisničkog sučelja na zahtjev za međusobno povezani svijet interneta stvari (IoT), npr. za kućanske aparate, tablete i društvene robote.

Referentni dizajn sustava BML050 čini ga robusnim i kompaktnim rješenjem koje se lako integrira

MEMS skener proizvođača Bosch Sensortec temelji se na poznatoj i robusnoj tehnologiji jezgre smještenoj u kompaktnim modulskim pakiranjima na razini pločica. U jezgri našeg sustava nalaze se dva neovisna, hermetički učahurena MEMS zrcala za skeniranje, koja su optički poravnata za brzu i jednostavnu integraciju. Bosch Sensortec pruža referentni dizajn projektora koji je spreman za uporabu i uključuje izvor RGB svjetlosti.

 

Kontakti


Kristina Šperanda Ferenc
Br. telefona (+385) 1 295 80 74

 

02/03/2017 | Hrvatska | Korporativne vijesti

Pretvaranje svake površine u virtualno korisničko sučelje

  • Optički skener na temelju mikroelektromehaničkih senzora (MEMS)
  • Stvaranje prilagodljivih i intuitivnih virtualnih korisničkih sučelja
  • Vrhunska kvaliteta slike i projekcija koja ne zahtijeva fokusiranje
  • Boschev štand na kongresu Mobilni svijet (MWC): dvorana 6, štand 6E20

Barcelona, Španjolska – „Uzbudljivi razvoji na području interneta stvari kreću se nevjerojatnom brzinom te Bosch Sensortec nastavlja poticati inovacije”, rekao je Stefan Finkbeiner, glavni direktor društva Bosch Sensortec. „Nije samo riječ o tome kako uređaji komuniciraju ili osjećaju svoju okolinu, nego o tome kako je tehnologija sve više u interakciji s ljudima. Laserski projicirana virtualna sučelja novo su fascinantno rješenje u svijetu prilika na koji ranije nismo ni pomišljali."

Temeljna komponenta ovog rješenja koje omogućava lasersku projekciju bez potrebe fokusiranja i pretvara svaku površinu u virtualno korisničko sučelje (eng. user interface - UI) jest BML050 - MEMS skener visoke preciznosti za interaktivne primjene laserskog projiciranja. Virtualno UI rješenje daje svakoj vrsti uređaja njegovu vlastitu osobnost i tehnologiji omogućuje interakciju s ljudima, ne bi li život olakšala i učinila ga uzbudljivijim.

BML050 omogućava stvaranje preciznog korisničkog sučelja na zahtjev za međusobno povezani svijet interneta stvari (IoT), npr. za kućanske aparate, tablete i društvene robote. BML050 je inovativno rješenje za ugrađene projektore i primjene s proširenom stvarnosti kao što su igre, infozabava te zasloni za prikaz u vidnom polju u automobilima. S pomoću tog rješenja uređaji mogu ostvariti interakciju na složen, intuitivan i praktičan način da bi udružili svoje funkcije s našim svakodnevnim životima.

Boscheva tehnologija omogućuje interaktivne projektore

S pomoću mikroskenera BML050, Bosch Sensortec proširuje svoj postojeći asortiman optičkim mikrosustavima. Skener sadržava dva mala MEMS zrcala za projekciju lasera u RGB bojama na bilo koju površinu radi stvaranja projicirane slike. BML050 je kompaktan i energetski učinkovit, što ga čini idealnim za uređaje s ograničenim prostorom i napajanjem.

Bosch Sensortec nudi referentni dizajn projektora koji je spreman za uporabu i uključuje izvor RGB svjetlosti. To olakšava brzu procjenu i štedi na vremenu potrebnom za postizanje željenog dizajna kako bi rani usvajači imali bitnu početnu prednost. Interaktivnost omogućuje fotodioda koja mjeri intenzitet reflektiranog svjetla po pojedinačnim pikselima, a kalibracija nije potrebna.

Rješenje tvrtke Bosch Sensortec nudi vrhunsku kvalitetu projekcije putem naprednog smanjenja pojave nasumično osvijetljenih piksela (eng. speckle) i preciznim upravljanjem MEMS zrcalima za skeniranje i laserskim diodama. Načelo projiciranja putem mikroskenera BML050 uklanja potrebu za prilagođavanjem fokusa, a nativni laserski prostor boja uvelike premašuje industrijske standarde, kao što je Adobe®RGB.

Robusna i kompaktna rješenja koja se lako integriraju

MEMS skener proizvođača Bosch Sensortec temelji se na poznatoj i robusnoj tehnologiji jezgre smještenoj u kompaktnim modulskim pakiranjima na razini pločica. U jezgri našeg sustava nalaze se dva neovisna, hermetički učahurena MEMS zrcala za skeniranje, koja su optički poravnata za brzu i jednostavnu integraciju. BML050 također uključuje procesor za videozapise, upravljačke sklopove, laserske upravljačke programe i IC-ove za upravljanje napajanjem.

Particioniranje senzora BML050 također podržava široki raspon primjena znatno smanjujući vrijeme za rokove na tržištu, čime se kupcima pruža prednost u fazi ranih usvajača u razvoju tržišta.

Bosch Sensortec pruža softversku podršku za glavne upravljačke sustave te može pomagati kupcima u radu i konfiguraciji parametara kao i pri integraciji hardvera i zadacima kalibracije.

BML050 će biti dostupan za projekte odabranih kupaca u drugoj polovini 2017.

Tvrtka za istraživanje tržišta IHS Markit predviđa da će između 2017. i 2020. prihodi od MEMS zrcala za skeniranje porasti na stabilnu složenu godišnju stopu rasta (CAGR) od 18 %*.

„MEMS skeneri trenutačno imaju sve veće područje primjene*”, objašnjava Jérémie Bouchaud, direktor odjela MEMS & Sensors tvrtke IHS Markit. „Boschev Sensortec MEMS skener BML050 pruža dvije funkcije u jednom proizvodu i to zaslon za prikaz i korisničko sučelje s podrškom za geste. Ostale nove primjene MEMS skenera uključuju npr. prilagodljiva prednja svjetla i automobilske zaslone u visini glave.”

Kontakt za medije

Mediji koji bi željeli upoznati Bosch Sensortec mogu kontaktirati Anju-Mariu Hastenrath specijaliziranu za odnose s javnošću u ovom području na telefon : +49 89 64913634-11 ili e-poštom: ah@embedded-pr.de.

ISKUSITE BOSCH NA SAJMU MWC 2017.: od ponedjeljka 27. veljače do četvrtka 2. ožujka 2017. u dvorani 6., na štandu 6E20

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400 500 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2017.). Prema preliminarnim brojkama u 2017. godini tvrtka je ostvarila promet u iznosu većem od 78 milijardi eura. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 450 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava 62 500 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 125 lokacija diljem svijeta.

Tvrtku je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92 % udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetu na stranicama

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse