Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

Bosch Security Systems postaje Bosch Building Technologies

 
 

Bosch Security Systems postaje Bosch Building Technologies

Od 1. ožujka. 2018. odjel Bosch Security Systems preimenovat će se u Bosch Building Technologies.

 

Kontakti


Kristina Šperanda Ferenc
Br. telefona (+385) 1 295 80 74

 

16/02/2018 | Hrvatska | Korporativne vijesti

  • Preimenovanje stupa na snagu 1. ožujka 2018.
  • Novi naziv odražava prošireni asortiman
  • Imena pravnih subjekata ostaju nepromijenjena
  • Poslovne jedinice za videosustave, detekciju upada i kontrolu pristupa objedinjuju se u poslovnoj jedinici Security za integrirana rješenja

Grasbrunn, Germany – Od 1. ožujka 2018. odjel Bosch Security Systems bit će poznat pod imenom Bosch Building Technologies. U poslovanju s integracijom sustava Bosch Security Systems svojim kupcima već nudi više od zaštitnih, sigurnosnih i komunikacijskih tehnoloških rješenja. „Želimo da se opseg našeg asortimana bolje odražava i u našem nazivu,” kaže Gert van Iperen, predsjednik odjela Bosch Security Systems. Odjel obuhvaća dvije organizacijski odvojene jedinice - globalno poslovanje s proizvodima i regionalno poslovanje s uslugama integracije sustava, koje djeluju u osam zemalja.

  • 1) U tih osam zemalja jedinica za integraciju sustava nudi integrirana rješenja za poslovne zgrade. Ovisno o regiji asortiman uključuje sigurnost građevina, energetske usluge i automatizaciju građevina. Za kupce to znači mogućnost planiranja, instalacije i upravljanja tim rješenjima, kao i dodatnim uslugama, iz jednog izvora.
  • 2) Poslovanje proizvodima - ubuduće poznato kao Bosch Security and Safety Systems - nastavit će djelovati kao globalni dobavljač videosustava, sustava detekcije upada, protupožarnih sustava i sustava glasovnih alarma kao i sustava za kontrolu pristupa i upravljačkih softvera, a sve to u sklopu robne marke Bosch. Njegov asortiman zaokružen je stručnim audio i konferencijskim sustavima za prijenos glasa, zvuka i glazbe. Proizvodi se distribuiraju isključivo integratorima sustava ili putem veleprodajnih distributera.

Ovaj korak neće utjecati na nazive pravnih subjekata odjela

Integrirana rješenja iz jednog izvora: nova poslovna jedinica Security

U sklopu svog poslovanja proizvodima Bosch Security Systems objedinit će svoje poslovne jedinice za videosustave, detekciju upada kao za i kontrolu pristupa i upravljačke softvere kako bi stvorio jedinstvenu poslovnu jedinicu poznatu kao Security. Ovim korakom Bosch reagira na rastuću potražnju za integriranim sigurnosnim rješenjima specifičnim za pojedini sektor. „Kombinacijom ovih triju poslovnih jedinica želimo biti sigurni da ćemo u budućnosti još bolje ispunjavati potrebe naših kupaca. U godinama koje dolaze želimo aktivno oblikovati proces transformacije koji donosi internet stvari te se više fokusirati na povezivost, integrirana rješenja i usluge. Ovaj će potez istodobno ojačati našu konkurentnost,” kaže van Iperen.

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400 500 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2017.). Prema preliminarnim brojkama u 2017. godini tvrtka je ostvarila promet u iznosu većem od 78 milijardi eura. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 450 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava 62 500 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 125 lokacija diljem svijeta.

Tvrtku je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92 % udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetu na stranicama

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse