Bosch proširuje asortiman autoopreme dodatnom linijom alternatora

20/06/2018 | Hrvatska | Korporativne vijesti

Mali, lagani i kompaktni zahvaljujući velikoj gustoći snage

• Visoka razina učinkovitosti do 80 posto
  • Iznimno niska razina buke
  • Nadopuna asortimana proizvoda za vozila srednjeg i najvišeg cjenovnog ranga

Karlsruhe - Dopunom proizvoda iz asortimana autoopreme novom serijom alternatora Bosch podržava trend sve kompaktnijih i laganijih komponenti vozila. Od 2018. godine proizvodi iz asortimana autoopreme dopunjeni su visokoučinkovitim alternatorima različitih kategorija učinkovitosti u rasponu od 1,5 do tri kilovata. „Širenje asortimana novom linijom proizvoda predstavlja dugotrajno održavanje Boscheva nastojanja da tržištu autoopreme osigura pristup najmodernijoj tehnologiji”, kazao je Thilo Gleisberg, voditelj poslovne jedinice za elektropokretače i alternatore.

Kompaktan i snažan alat

Zahvaljujući iznimno velikoj gustoći snage novi alternatori mogu se ugraditi i u ograničene motorne prostore. Imaju promjer od svega 134 do 144 milimetara, ovisno o inačici, i pokrivaju segment napajanja od 130 do 250 ampera. Nova linija proizvoda podnosi temperature do 120 stupnjeva Celzija u motornom prostoru.

Optimirano u pogledu potrošnje goriva i emisija CO2

Zahvaljujući posebnoj tehnici kompaktnog pakiranja namotaja, ti alternatori imaju izvanrednu gustoću snage. Uz to, ovu seriju alternatora karakterizira i visoka učinkovitost koja je na jednako visokoj razini kao i u ostalim, već dostupnim Boschevim alternatorima. Uporabom opcionalnih dioda visoke učinkovitosti (HED) ili sinkronog aktivnog ispravljanja (SAR) učinkovitost se može povećati do 80 posto. Zbog toga je alternatoru potrebna manja mehanička sila za stvaranje dovoljne količine energije za opskrbu električnih potrošača u vozilu. Uz povećanu učinkovitost i deset posto manju težinu, ovi alternatori doprinose manjoj potrošnji goriva i nižim emisijama CO2.

Iznimno niska razina buke

Smanjena razina buke unutar vozila iznimno je važna, posebno u vozilima najvišeg ranga. U usporedbi s prethodnim generacijama novi su alternatori optimirani i u tom pogledu. Čak je i magnetska buka znatno smanjena: posebno kada motor radi pri niskim brzinama, primjerice pri mirovanju motora. Zahvaljujući daljnjem razvoju ventilatora za hlađenje alternatora i aerodinamična je buka pri visokim brzinama motora gotovo upola manja.

Sveobuhvatni asortiman autoopreme za elektropokretače i alternatore

Bosch radionicama pruža sveobuhvatan asortiman novih elektropokretača i alternatora za osobne automobile i gospodarska vozila. Podvrgavaju se ispitivanjima funkcionalnosti i kvalitete u skladu s istim normama koje se primjenjuju i na originalne dijelove opreme. Tako nastaju visokokvalitetni proizvodi koji se ističu svojom iznimnom pouzdanošću i dugim uporabnim vijekom, čak i pri štetnim vanjskim utjecajima. Kao isplativija alternativa za popravke koji se temelje na vrijednosti, Boschev asortiman proizvoda za radionice uključuje i reparirane elektropokretače i alternatore u sklopu Boscheva programa eXchange.