Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

Bosch proširuje asortiman autoopreme dodatnom linijom alternatora

 
 
 

Kontakti


Kristina Šperanda Ferenc
Br. telefona (+385) 1 295 80 74

 

20/06/2018 | Hrvatska | Korporativne vijesti

Mali, lagani i kompaktni zahvaljujući velikoj gustoći snage

  • Visoka razina učinkovitosti do 80 posto
  • Iznimno niska razina buke
  • Nadopuna asortimana proizvoda za vozila srednjeg i najvišeg cjenovnog ranga

Karlsruhe - Dopunom proizvoda iz asortimana autoopreme novom serijom alternatora Bosch podržava trend sve kompaktnijih i laganijih komponenti vozila. Od 2018. godine proizvodi iz asortimana autoopreme dopunjeni su visokoučinkovitim alternatorima različitih kategorija učinkovitosti u rasponu od 1,5 do tri kilovata. „Širenje asortimana novom linijom proizvoda predstavlja dugotrajno održavanje Boscheva nastojanja da tržištu autoopreme osigura pristup najmodernijoj tehnologiji”, kazao je Thilo Gleisberg, voditelj poslovne jedinice za elektropokretače i alternatore.

Kompaktan i snažan alat

Zahvaljujući iznimno velikoj gustoći snage novi alternatori mogu se ugraditi i u ograničene motorne prostore. Imaju promjer od svega 134 do 144 milimetara, ovisno o inačici, i pokrivaju segment napajanja od 130 do 250 ampera. Nova linija proizvoda podnosi temperature do 120 stupnjeva Celzija u motornom prostoru.

Optimirano u pogledu potrošnje goriva i emisija CO2

Zahvaljujući posebnoj tehnici kompaktnog pakiranja namotaja, ti alternatori imaju izvanrednu gustoću snage. Uz to, ovu seriju alternatora karakterizira i visoka učinkovitost koja je na jednako visokoj razini kao i u ostalim, već dostupnim Boschevim alternatorima. Uporabom opcionalnih dioda visoke učinkovitosti (HED) ili sinkronog aktivnog ispravljanja (SAR) učinkovitost se može povećati do 80 posto. Zbog toga je alternatoru potrebna manja mehanička sila za stvaranje dovoljne količine energije za opskrbu električnih potrošača u vozilu. Uz povećanu učinkovitost i deset posto manju težinu, ovi alternatori doprinose manjoj potrošnji goriva i nižim emisijama CO2.

Iznimno niska razina buke

Smanjena razina buke unutar vozila iznimno je važna, posebno u vozilima najvišeg ranga. U usporedbi s prethodnim generacijama novi su alternatori optimirani i u tom pogledu. Čak je i magnetska buka znatno smanjena: posebno kada motor radi pri niskim brzinama, primjerice pri mirovanju motora. Zahvaljujući daljnjem razvoju ventilatora za hlađenje alternatora i aerodinamična je buka pri visokim brzinama motora gotovo upola manja.

Sveobuhvatni asortiman autoopreme za elektropokretače i alternatore

Bosch radionicama pruža sveobuhvatan asortiman novih elektropokretača i alternatora za osobne automobile i gospodarska vozila. Podvrgavaju se ispitivanjima funkcionalnosti i kvalitete u skladu s istim normama koje se primjenjuju i na originalne dijelove opreme. Tako nastaju visokokvalitetni proizvodi koji se ističu svojom iznimnom pouzdanošću i dugim uporabnim vijekom, čak i pri štetnim vanjskim utjecajima. Kao isplativija alternativa za popravke koji se temelje na vrijednosti, Boschev asortiman proizvoda za radionice uključuje i reparirane elektropokretače i alternatore u sklopu Boscheva programa eXchange.

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400 500 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2017.). Prema preliminarnim brojkama u 2017. godini tvrtka je ostvarila promet u iznosu većem od 78 milijardi eura. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 450 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava 62 500 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 125 lokacija diljem svijeta.

Tvrtku je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92 % udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetu na stranicama

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse