Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

 
Naša tvrtka

Bosch u Hrvatskoj


20. obljetnica tvrtke Bosch u Hrvatskoj

Od svog osnutka u Zagrebu u ožujku 1993., Bosch u Hrvatskoj neprekidno ostvaruje pozitivne poslovne rezultate. Nudeći proizvode i usluge osmišljene da očaraju i poboljšaju kvalitetu života kroz rješenja koja su istodobno inovativna i korisna, Bosch je stvorio veliku mrežu kupaca, čija brojka danas prelazi 400. Tvrtka se stalno širila, otvoren je Bosch servisni centar za akumulatorske alate i podružnica je preuzela odgovornost za razvoj poslovanja u Bosni i Hercegovini 2004. U pocetku je tvrtka Bosch Hrvatska zapocela s 3 zaposlenika i narasla do brojke od njih 71 u 2016. “Naši su zaposlenici naše najvece blago."

 
 

Bosch grupacija


Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 390.000 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2016.). Tvrtka je ostvarila prodaju od 73,1 milijarda eura u 2016. godini. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 440 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava oko 59.000 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 120 lokacija diljem svijeta.

Tvrtku je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92 % udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

 
 
Lokacije na karti

Položaji

Bosch grupacija zapošljava suradnike u više od 50 zemalja. Saznajte više o našim lokacijama za istraživanje i razvoj, proizvodnju i prodaju diljem svijeta.

Povijest kratkih reklamnih video i audiozapisa

Povijest

Robert Bosch je 1886. godine osnovao “radionicu za preciznu mehaniku i električni inženjering” u Stuttgartu. To je bilo rođenje globalno aktivne tvrtke Robert Bosch GmbH.

 

Činjenice i brojke za *


Godina osnivanja:
Hrvatska: 1993
Svjetski: 1886
zaposlenici:
Hrvatska: 66
Svjetski: 389 281
Položaji:
Hrvatska: 1
Prodaja:
Hrvatska: 42 milijuna eura
Svjetski: 73,1 milijardi eura
Trošak istraživanja i razvoja:
Hrvatska: 0,2 milijuna eura
Svjetski: 7 milijardi eura

* U Hrvatskoj: 2016 (preliminarne brojke) | Diljem svijeta: 2016

Poslovni sektori i odjeli