Kako biste u potpunosti iskusili funkcionalnost ove mrežne stranice, potrebni su kolačići. Molimo vas da aktivirate kolačiće i osvježite svoj preglednik. Nakon osvježivanja pojavit će se dijaloški okvir za upravljanje kolačićima.

Ova mrežna stranica koristi kolačiće u svrhu funkcionalnosti, praktičnosti i statistike. U svakom trenutku možete promijeniti ovu postavku klikom na „promijeni postavke“. Ako pristanete na uporabu kolačića, molimo kliknite na „da, slažem se“. Naša pravila o zaštiti privatnosti

 

Patenti
Ideje za budućnost

U tvrtki Bosch nove su ideje uspješna tradicija. Svakoga dana diljem svijeta na tisuće suradnika tvrtke Bosch razvija nove proizvode te sustavno unaprjeđuje i unosi inovacije u one već razvijene.

Bosch – Vaš partner za inovacije

Imate patente ili tehnološke inovacije koje bi mogle zanimati tvrtku Bosch? Rado ćemo vam odgovoriti može li za tvrtku Bosch upotreba vašeg izuma biti isplativa.

Vaš kontakt

Imate pitanja ili biste željeli ponuditi neki izum tvrtki Bosch?

Zainteresirani ste za stjecanje prava na neka od vlasničkih prava tvrtke Bosch ili druge licence?

Kako je Bosch postao tehnološki lider u toliko područja? Zahvaljujući neumornom i neprekidnom istraživačkom radu u razvojnim centrima tvrtke. Tamo se rađaju revolucionarni kočioni i sigurnosni sustavi poput sustava ABS i ESP®, novi načini za smanjenje štetnih emisija i još mnogo toga. A isti se neprekidno unaprjeđuju zahvaljujući novim i naprednim patentima.

Razvoj visokoučinkovitih, sigurnih i ekološki podobnih proizvoda kojima se jednostavno upravljava obično traje dulje i iza njih se krije čitave povijest prije same prijave patenta.

Bosch patenti diljem svijeta


Budući da Bosch djeluje u mnogim zemljama diljem svijeta, patenti tvrtke također su registrirani u mnogim zemljama. Prijave patenata u raznim uredima za patente svjedoče o kreativnosti suradnika Bosch grupacije i ulozi tvrtke Bosch kao globalnog pokretača inovacija. Prema broju prijavljenih patenata Bosch je na vodećem mjestu na svim važnim tržištima.

Komercijalna zaštitna prava


Patenti su ključan instrument za zaštitu rezultata dugogodišnjih i skupih istraživanja protiv krivotvoritelja. Oni tvrtki Bosch omogućuju da osigura svoj vodeći položaj u razvoju tehnologija i omogućuje drugima da u tome sudjeluju s valjanim licencama. Bosch koristi dobro razrađen sustav kako bi osigurao poštivanje zaštitnih prava tvrtke i otkrio kršenja istih.