Prijeđi na glavni sadržaj
Bosch u Hrvatskoj
Bosch svijet

Grupa Bosch na prvi pogled

Grupa Bosch u svijetu

Što mi radimo

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 410.000 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2018.). Tvrtka je ostvarila prodaju od 78,5 milijardi eura u 2018. godini. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od društva Robert Bosch GmbH i otprilike 460 podružnica i regionalnih društava u više od 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava oko 68.700 zaposlenika u istraživanju i razvoju na gotovo 130 lokacija diljem svijeta.

Bosch na prvi pogled

Prihod od prodaje, suradnici, lokacije - ključne brojke i brandovi na prvi pogled
(preliminarne brojke na dan 31. prosinca 2023. | vrijednosti zaokružene)

427,600

zaposlenika diljem svijeta

91.6

milijarde eura iznosi ostvareni prihod od prodaje

468

podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja

4.6

milijarde eura iznosi operativna dobit

Publikacije

Možete preuzeti aktualne informacije o Boschu u obliku PDF-datoteke ovdje.

Naslovnica Bosch danas

Bosch danas

Sve što trebate znati o Boschu u kratkim crticama.

Naslovnica godišnjeg izvješća

Godišnje izvješće 2022

Profil tvrtke i godišnje izvješće za 2022

Naši poslovni sektori

Vlasnička struktura i organizacija

Posebna vlasnička struktura tvrtke Robert Bosch Gmbh jamči poduzetničku neovisnost grupe Bosch, omogućujući tvrtki dugoročno planiranje i investiranje u očuvanje budućnosti. Udio u kapitalu tvrtke Robert Bosch GmbH, u visini od 94 posto posjeduje dobrotvorna organizacija Robert Bosch Stiftung GmbH. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je društva Robert Bosch GmbH i korporacije u vlasništvu obitelji Bosch. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust.

  • Dioničari društva Robert Bosch GmbH. Vlasnička struktura: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/obitelj Bosch, 94% Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Dioničari Robert Bosch GmbH. Podjela glasačkih prava: 7% obitelj Bosch, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Zaklada Robert Bosch

Uredska zgrada zaklade Robert Bosch i bivši dom osnivača Robert Bosch u Stuttgartu

Od svog osnutka 1964. godine, zaklada Robert Bosch Stiftung GmbH nastavlja dobrotvorni angažman svog osnivača. Svojim financiranjem doprinosi razvoju održivih rješenja za društvene izazove. U tu svrhu provodi vlastite projekte, sklapa saveze s partnerima i promiče inicijative trećih strana. Zaklada svoj rad financira iz dividende koju dobiva kao partner u tvrtki Robert Bosch GmbH.

Kontaktirajte Bosch

Veselimo se vašem upitu

Telefon

Pošaljite nam poruku

Razgovaraj s nama!

Imaš li pitanja ili preporuke? Stupi s nama u kontakt. Dostupni smo 08:00 - 17:00 tokom radnih dana.