Bosch svijet

Grupa Bosch na prvi pogled

Što mi radimo

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 410.000 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2018.). Tvrtka je ostvarila prodaju od 78,5 milijardi eura u 2018. godini. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Kao jedna od vodećih tvrtki za internet stvari Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život”. Grupa Bosch sastoji se od društva Robert Bosch GmbH i otprilike 460 podružnica i regionalnih društava u više od 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava oko 68.700 zaposlenika u istraživanju i razvoju na gotovo 130 lokacija diljem svijeta.

Bosch na prvi pogled

Prihod od prodaje, suradnici, lokacije - ključne brojke i brandovi na prvi pogled

Prihod od prodaje, suradnici, lokacije - ključne brojke Grupe Bosch i brandovi na prvi pogled

Publikacije

Možete preuzeti aktualne informacije o Boschu u obliku PDF-datoteke ovdje.

Naslovnica Bosch danas

Bosch danas

Sve što trebate znati o Boschu u kratkim crticama.

Naslovnica godišnjeg izvješća 2020

Godišnje izvješće 2020

Profil tvrtke i godišnje izvješće za 2020

Naši poslovni sektori

Boschev pokazni automobil

Mobility Solutions

Mobility Solutions

Glavna područja djelatnosti su tehnologija ubrizgavanja i periferija pogonskog sklopovlja za motore se unutarnjim izgaranjem, raznolika rješenja za elektrifikaciju pogonskog sklopovlja, sustavi upravljača, sustavi za sigurnost i asistenciju vozača, tehnologija za intuitivni infotainment kao i za komunikaciju vozila-do-vozila i vozila-do-infrastrukture, koncepti za automehaničke radnje i tehnologije i usluge za automobilsko poslijeprodajno tržište. Ovaj sektor kombinira znanje i iskustvo iz triju glavnih domena mobilnosti - automatizacija, elektrifikacija i povezanost - te nudi svojim kupcima rješenja za integriranu mobilnost koja automobilima dozvoljava interakciju s drugim prijevoznim sredstvima kao što su bicikli, vlakovi i busovi. Bosch je također bio odgovoran za važne inovacije iz automobilskog sektora, kao što su elektronski sustav upravljanja radom motora, ESP® sustav protiv proklizavanja te common-rail dizelska tehnologija. U području senzorske tehnologije, trenutačno proizvodi najmanju stereo video kameru za primjenu u automobilskoj industriji na svijetu.

Boschev pokazni automobil
Kontroliranje procesa industrije 4.0 na ekranu

Industrijska tehnologija

Industrijska tehnologija

Ovaj sektor uključuje odsjek za pogonsku i upravljačku tehnologiju koja je specijalizirana za pogonsku i upravljačku tehnologiju i jedna je od vodećih dobavljača u tome području na svijetu. Nudi prilagođena rješenja za vožnju, kontrolu i aktuatore za automatizaciju tvornicu, konstrukcija sustava i inženjerstvo, mobilne strojeve i komercijalna vozila. Uz to Pogonska i upravljačka tehnologija nudi sveobuhvatan portfelj usluga, provodi velike međunarodne projekte i razvija sve više rješenja koja ukazuju na povezanu proizvodnju (Industrija 4.0). Odsjek za tehnologiju pakiranja jedna je od svjetskih pružatelja rješenja za proces i pakiranje za farmaceutsku i prehrambenu industriju kao i industriju slastica te odabrane segmente industrije pića.

Kontroliranje procesa industrije 4.0 na ekranu
Rotirajući čekić iz Boscha

Potrošačka roba

Potrošačka roba

Uključuje odsjek za električne alate, jedan od vodećih dobavljača električnih alata i dodataka za električne alate u svijetu, kao i alati za mjerenje i vrtlarenje. Glavni je fokus inovacije snažni bežični alati i sve više i internetski osposobljeni alati. Poslovni sektor Potrošačka roba uključuje i BSH Hausgeräte GmbH. Kao jedan od svjetski vodećih proizvođača kućanskih aparata, nudi cjelokupni opseg modernih i energetski efikasnih aparata koji su sve više osposobljeni i za internet, kao što su štednjaci, pećnice, perilice za suđe, perilice rublja, hladnjaci i zamrzivači te mali aparati kao što su usisavači i aparati za kavu.

Rotirajući čekić iz Boscha
Bosch Smart home kontrole

Tehnologija energije i građenja

Tehnologija energije i građenja

Odsjek za sigurnosne sustave razvija proizvode i rješenja za video nadzor i kontrolu pristupa, protuprovalne i protupožarne alarme te audio sistemi i sustavi za konferencije. Također pruža usluge povezane s nadzorom na daljinu, između ostalog. Sigurnosni sustavi uključuju novu poslovnu jedinicu Međunarodni integrator koji poslovnim kupcima nudi tehnologiju za pametnu energiju i pametne zgrade kao i usluge. Novi odsjek za Bosch Rješenja za globalne usluge ima zadaći proširenja poslova koji su prethodno bili smješteni unutar Sigurnosnih sustava i uključivali i vanjske poslovne usluge. Unutar Boscha, također će pružati i funkcije dijeljenih usluga. Odsjek Bosch toplinska tehnologija dobavlja energetski efikasne i sve više i internetski osposobljene proizvode za grijanje i rješenja za toplu vodu. Novo poduzeće kći Robert Bosch Smart Home GmbH nudi proizvode i usluge u svezi s pametnim domovima.

Bosch Smart home kontrole

Vlasnička struktura i organizacija

Od 1964., Boschev većinski dioničar bio je Robert Bosch Stiftung GmbH, dobrotvorna zaklada. Zaklada nastavlja dobrotvorne i društvene pothvate osnivatelja tvrtke u suvremenom obliku. Sebe vidi kao zakladu koja ostvaruje svoje ciljeve kroz vlastite programe i institucije te podupirući odgovarajuće projekte i inicijative koje drugi predlažu za rješavanje problema društva.

Dioničari i prava glasovanja u Robert Bosch GmbH
Kontaktirajte Bosch

Kontaktirajte Bosch

Veselimo se vašem upitu
Telefon
E-mail

Pošaljite nam poruku