Obavijest o zaštiti podataka

Obavijest o zaštiti podataka Robert Bosch d.o.o.

Robert Bosch d.o.o. (dalje u tekstu „Bosch” ili „Mi” ili „Nas”) želi vam dobrodošlicu na svoje internetske stranice i mobilne aplikacije (pod skupnim nazivom i „internetske ponude”). Zahvaljujemo vam na interesu za naše društvo, proizvode i usluge.

 

1. Bosch poštuje vašu privatnost

Zaštita vaše privatnosti za vrijeme obrade osobnih podataka, kao i sigurnost svih poslovnih podataka, od velike su nam važnosti. Osobne podatke koji su prikupljeni tijekom vašeg posjeta našim internetskim ponudama obrađujemo povjerljivo i isključivo u skladu sa zakonskim propisima.

Zaštita podataka i informacijska sigurnost dio su politike naše tvrtke.

 

2. Voditelj obrade

Bosch je voditelj obrade odgovoran za obradu vaših podataka; iznimke su opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti podataka.

U nastavku su naši podaci za kontakt:

Robert Bosch d.o.o.
Ulica kneza Branimira 22
10000 Zagreb

Uprava
Mirsada Kudrić, direkor

Boscheve kontaktne informacije
+385 (0)1 2958-071

Registarski sud:
Trgovački sud u Zagrebu, MBS: 080090992

OIB / PDV identifikacijski broj:
54135594229 / HR54135594229

 

3. Prikupljanje, obrada i uporaba osobnih podataka

3.1 · Kategorije podataka koje se obrađuju

Obrađuju se sljedeće kategorije podataka:

 • Podaci o komunikaciji, što označuje podatke iz vašeg obrasca za kontakt putem e-pošte (npr. ime i prezime, spol, e-pošta, podaci o tvrtki, IP adresa)
 • Podaci o komunikaciji putem alata za chat (čavrljanje) na našim mrežnim stranicama – tijekom komunikacija možemo Vas zatražiti pružanje pojedinih osobnih podataka, ovisno o prirodi Vašeg upita.

Dodatne informacije o načinu obrade Vaših osobnih podataka, ovisno o tome kojoj kategoriji ispitanika pripadate, možete naći u našim Općim pravilima privatnosti (https://www.bosch.hr/opca-pravila-privatnosti/).

3.2. · Načela

Osobni podaci sastoje se od svih informacija povezanih s identificiranom fizičkom osobom ili osobom koja se može identificirati te uključuju, primjerice, imena i prezimena, adrese, brojeve telefona, adrese e-pošte, ugovorne matične podatke, ugovorne podatke o računovodstvu i plaćanju, što je izraz identiteta osobe.

Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo osobne podatke (uključujući IP adrese) samo kad za to postoji pravna osnova ili ako ste vi dali privolu za obradu ili uporabu osobnih podataka kad je riječ o tom pitanju, npr. putem registracije.

3.3. · Svrhe i pravne osnove obrade

Mi i pružatelji usluga koje smo angažirali obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe obrade:

3.3.1. · Pružanje naših internetskih usluga i odgovaranje na upite, uključujući obrasce s pomoću kojih nas možete kontaktirati u vezi s proizvodima i uslugama koje nudimo te alat za chat (čavrljanje)

 • Pravna osnova: naš legitimni interes, s obzirom da ste nas kontaktirali.

3.3.2. · Za istraživanje kvarova/pogrešaka i iz sigurnosnih razloga

 • Pravne osnove: ispunjavanje naših zakonskih obveza u pogledu sigurnosti podataka i legitimni interes za ispravljanje kvarova/pogrešaka i sigurnost naših usluga.

3.3.3. · Zaštita i obrana naših prava

 • Pravna osnova: naš legitimni interes za ostvarivanje i obranu svojih prava.

3.3.4. · Analiza komunikacije putem e-pošte ili chata radi osiguravanja kvalitete komunikacije

 • Pravna osnova: naš legitimni interes za poboljšanje kvalitete komunikacije (pružanja odgovora) s posjetiteljima naših mrežnih stranica

3.3.5. · Samopromocija i promocija koju izvršavaju drugi, kao i istraživanje tržišta i analiza dosega provedena u okviru koji je dopušten zakonom ili koji se temelji na privoli

 • Pravna osnova: privola/naš legitimni interes za izravni marketing ako se odvija u skladu sa zakonom o zaštiti podataka i zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja.

3.4. · Datoteke zapisnika (Log files)

Svaki put kad se služite internetom, vaš preglednik odašilje određene informacije koje pohranjujemo u takozvane datoteke zapisnika.

Datoteke zapisnika čuvamo kako bismo utvrdili ometanja pružanja usluga te iz sigurnosnih razloga (npr. radi istrage pokušaja napada) u razdoblju od 7 dana, a nakon čega ih brišemo. Datoteke zapisnika koje moramo zadržati u dokazne svrhe izuzete su od brisanja dok se određeni incident ne riješi te se mogu, u pojedinom slučaju, prenijeti istražnim tijelima.

Datoteke zapisnika se također upotrebljavaju za izradu analiza (bez IP adrese ili bez potpune IP adrese) vidi modul 3.3.5 „Samopromocija i promocija koju izvršavaju drugi, kao i istraživanje tržišta i analiza dosega provedena u okviru koji je dopušten zakonom ili koji se temelji na privoli.“

U datotekama zapisnika posebno se spremaju informacije navedene u nastavku:

 • IP adresa (adresa internetskog protokola) terminalnog uređaja koji se koristi radi pristupanja online uslugama;
 • ID mobilnog uređaja, ako se internetske ponude upotrebljavaju putem mobilnog uređaja;
 • Adresa internetske stranice s koje se pristupilo internetskoj ponudi (takozvani URL izvora ili URL referenta);
 • Naziv pružatelja usluge preko kojega se pristupilo internetskoj ponudi;
 • Naziv datoteka ili informacija kojima se pristupilo,
 • Datum, vrijeme i trajanje opoziva podataka;
 • Količina prenesenih podataka;
 • Operacijski sustav i informacije o upotrijebljenom internetskom pregledniku, uključujući instalirane priključke (npr. Flash Player);
 • Kôd statusa http-a (npr. „uspješan zahtjev” ili „tražena datoteka nije pronađena”).

3.5. · Djeca

Naše internetske usluge nisu namijenjene djeci mlađoj od 16 godina.

3.6. · Prijenos podataka

3.6.1. · Prijenos podataka drugim voditeljima obrade

Vaši osobni podaci načelno se prosljeđuju drugim voditeljima obrade samo kad je to potrebno za izvršavanje ugovora i ako mi ili treća strana imamo legitimni interes za prijenos podataka. Pojedinosti o pravnoj osnovi i primateljima ili kategorijama primatelja mogu se pronaći u odjeljku – „Svrhe i pravne osnove obrade“ (vidi 3.3). Treće strane mogu biti i druga društva Grupe Bosch.

Usto, podaci se mogu prenijeti drugim voditeljima obrade kad smo obavezni to učiniti zbog zakonskih propisa ili izvršnih upravnih ili sudskih naloga.

3.6.2. · Pružatelji usluga (općenito)

Angažiramo vanjske pružatelje usluga za zadatke kao što su prodajne i marketinške usluge, upravljanje ugovorima, rukovanje isplatama, programiranje, hostiranje podataka i usluge dežurne servisne linije. Te pružatelje usluga odabrali smo pažljivo i redovito ih provjeravamo, posebice kad je riječ o njihovu pažljivom rukovanju podacima i zaštiti podataka koje su pohranili. Svi pružatelji usluga dužni su održavati povjerljivost i poštovati zakonske odredbe. Pružatelji usluga mogu biti i druga društva Grupe Bosch.

3.7. · Prijenos primateljima izvan EGP-a

Osobne podatke možemo prenijeti i primateljima koji se nalaze izvan EGP-a u takozvanim trećim zemljama. U tim slučajevima prije prijenosa pobrinut ćemo se da primatelj podataka pruža primjerenu razinu zaštite podataka (npr. prema odluci o primjerenosti Europske komisije za dotičnu zemlju ili prema sporazumu sklopljenom na temelju standardnih ugovornih klauzula između EU-a i primatelja) ili da ste dali svoju privolu za prijenos.

Imate pravo primiti pregled primatelja u trećim zemljama i primjerak posebnih odredbi koje osiguravaju primjerenu razinu zaštite podataka na koje ste pristali. U tu svrhu stupite u kontakt s nama na način utvrđen u odjeljku „Kontakt”.

3.8. · Trajanje pohrane; razdoblja zadržavanja

Vaše podatke ponajprije pohranjujemo onoliko koliko je potrebno za pružanje naših internetskih ponuda i povezanih usluga ili dok god imamo opravdani interes za pohranu podataka (npr. nakon ispunjenja ugovornih obveza možemo i dalje imati opravdani interes za marketing putem obične pošte).

Povijest razgovora (uključujući i osobne podatke sadržane u njima) u alatu za chat (čavrljanje) brišemo nakon isteka 6 mjeseci od dana komunikacije. Pojedine osobne podatke koje ste nam pružili tijekom razgovora možemo obrađivati i nakon isteka toga razdoblja ako je to potrebno zbog prirode Vaše komunikacije s nama (primjerice ako se radi o prigovoru/reklamaciji potrošača, zahtjevu za ostvarivanje prava na temelju jamstva/garancije i slično).

Ako obrađujemo vaše podatke temeljem vaše privole, vaše podatku pohranjujemo tijekom razdoblja za koje je dana vaša privola. Nakon što to razdoblje protekne, izbrisat ćemo vaše podatka unutar sljedećih 12 mjeseci.

U svim drugim slučajevima brišemo vaše osobne podatke, a iznimka su podaci koje moramo pohraniti radi ispunjenja zakonskih obaveza (npr. zbog razdoblja zadržavanja prema poreznim i računovodstvenih propisima obvezni smo imati dokumente kao što su ugovori i fakture dostupne tijekom određenog razdoblja).

 

4. Uporaba kolačića

4.1. · Općenito

U okviru svojih internetskih usluga možemo upotrebljavati kolačiće i mehanizme za praćenje. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se mogu pohraniti na vaš uređaj kada posjećujete naš internetski servis.

Praćenje je moguće s pomoću različitih tehnologija. Posebice obrađujemo podatke s pomoću tehnologije piksela i/ili tijekom analize datoteka zapisnika.

4.2. · Kategorije

Razlikujemo kolačiće koji su potrebni za tehničko funkcioniranje internetske usluge te kolačiće i mehanizme za praćenje koji nisu potrebni za tehničko funkcioniranje internetske usluge.

Općenito se internetska usluga može upotrebljavati bez ikakvih kolačića koji ne služe nikakvoj tehničkoj svrsi.

4.2.1. · Tehnički potrebni kolačići

Izraz tehnički potrebni kolačići odnosi se na kolačiće bez kojih se tehnički uvjeti internetskih usluga ne mogu osigurati. Tu spadaju, na primjer, kolačići koji pohranjuju podatke koji osiguravaju funkcionalnu reprodukciju zvučnih zapisa ili videozapisa.

Takvi kolačići brišu se kad napustite internetsku stranicu.

4.2.2. · Kolačići i mehanizmi za praćenje koji nisu potrebni s tehničke strane

Ti se kolačići i mehanizmi za praćenje upotrebljavaju ako za to u svakom slučaju date privolu. Razlikujemo dvije potkategorije u pogledu tih kolačića i mehanizama za praćenje:

4.2.3. · Kolačići za praktičnost

Ti kolačići pridonose funkcionalnosti te vam stoga omogućuju da upotrebljavate našu internetsku uslugu na praktičniji način, npr. postavke za vaš jezik mogu spadati u ovu kategoriju.

4.2.4 · Marketinški kolačići i mehanizmi za praćenje

Općenito

Uporabom marketinških kolačića i mehanizama za praćenje mi i naši partneri možemo vam omogućiti ponudu koja se temelji na vašim interesima, koji su rezultat analize vašeg korisničkog ponašanja:

 • Statistika:
  Uporabom standardnih alata mjerimo, primjerice, broj pregleda vaše stranice.
 • Praćenje konverzija:
  Naši partneri za praćenje konverzija postavljaju kolačić na vaše računalo („kolačić za praćenje konverzija”) ako ste posjetili našu internetsku stranicu putem oglasa dotičnog partnera. Ti kolačići obično prestaju vrijediti nakon 30 dana. Ako posjetite određene dijelove naše internetske stranice, a kolačić još nije prestao vrijediti, mi i relevantni partner za praćenje konverzija prepoznajemo da je korisnik kliknuo na reklamu, što ga je preusmjerilo na našu internetsku stranicu. Svrha informacija prikupljenih putem kolačića za praćenje konverzija izrada je statistike o konverzijama i evidencije o ukupnom broja korisnika koji su kliknuli na dotični oglas, što ih je preusmjerilo na internetsku stranicu s oznakom za praćenje konverzija.
 • Priključci za društvene mreže:
  Neke stranice naše internetske usluge uključuju sadržaj i usluge drugih pružatelja (primjerice, Facebook, Twitter) koji isto tako mogu upotrebljavati kolačiće i aktivne module. Za više pojedinosti o priključcima za društvene mreže pogledajte odjeljak „Priključci za društvene mreže“

Imajte na umu da uporaba alata može podrazumijevati prijenos vaših podataka primateljima izvan EGP-a gdje ne postoji odgovarajuća razina zaštite podataka u skladu s GDPR-om (primjerice, u SAD-u). Za više pojedinosti u tom pogledu pogledajte opis koji dolazi uz pojedinačne alate za marketing:

 • Naziv: Google Analytics
  Pružatelj usluge: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  Funkcija: Analiza ponašanja korisnika (dohvaćanje stranica, broj posjetitelja i posjeta, preuzimanja), izrada pseudonimiziranih korisničkih profila na temelju podataka o više uređaja za prijavu prijavljenih Googleovih korisnika (praćenje više uređaja), obogaćivanje pseudonimiziranih korisničkih podataka s podacima koje sadrži Google ciljane skupine, ponovno ciljanje, UX testiranje, praćenje konverzije i ponovno ciljanje zajedno s Google Ads
 • Naziv: Google Tag Manager
  Pružatelj usluge: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  Funkcija: Upravljanje oznakama internetskih stranica putem korisničkog sučelja, integracija programskih kodova na našim internetskim stranicama
 • Naziv: Google Ads
  Pružatelj usluge: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  Funkcija: Postavljanje oglasa, ponovni marketing, praćenje konverzija
  Dodatne informacije dostupne su na: https://adssettings.google.com/authenticated

4.2.5. · Upravljanje kolačićima i mehanizmima za praćenje

Možete upravljati svojim postavkama kolačića i mehanizama za praćenje putem preglednika i/ili naših postavki privatnosti.

Napomena: Vaše postavke odnose se samo na preglednik koji upotrebljavate u pojedinoj situaciji.

4.3. · Deaktivacija svih kolačića

Ako želite deaktivirati sve kolačiće, deaktivirajte kolačiće u postavkama vašeg preglednika. Imajte na umu da to može utjecati na funkcionalnost internetske stranice.

4.4. · Upravljanje postavkama u pogledu kolačića i mehanizama za praćenje koji nisu potrebni s tehničke strane

Kada posjećujete naše internetske stranice pojavit će vam se više pojedinačnih prozora za kolačiće s pitanjem dajete li privolu za uporabu bilo kakvih kolačića za praktičnost, marketinških kolačića ili mehanizama za praćenje.

U našim postavkama privatnosti možete povući privolu za uporabu kolačića s učinkom za buduća pretraživanja ili pak u bilo kojem trenutku možete ponovno dati privolu.

 

5. Mreža za isporuku sadržaja usluge Microsoft Azure

Da bismo optimizirali vrijeme učitavanja ove internetske stranice, rabimo takozvanu uslugu „Mreža za isporuku sadržaja“ (Content Delivery Network - CDN), koju pruža javni oblak tvrtke Microsoft, Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmonda, WA 98052-6399 SAD.

Uporaba CDN usluga predstavlja pretežni legitimni interes u smislu članka 6. stavka 1. slovo f OUZP.

U kontekstu ove obrade, osobni se podaci prenose u SAD. Prijenos se vrši na temelju europskih standardnih ugovornih klauzula u kojima Microsoft jamči da će se za pružene usluge pridržavati europskog zakona o zaštiti podataka.

Više informacija o polici privatnosti tvtke Microsoft možete pronaći ovdje: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

 

6. Priključci za društvene mreže (Social plugins)

U našim online uslugama, uključujući i internetsku stranicu, koristimo tzv. priključke za različite društvene mreže (social plugins), koje su pojedinačno opisano u ovom odjeljku.

Tijekom vašeg korištenja priključaka za društvene mreže, vaš internetski preglednik uspostavlja izravnu vezu sa serverom pojedine društvene mreže. Pružatelj društvenih mreža na taj način prima informacije da je vaš internetski preglednik pristupio našoj pojedinoj online usluzi, čak i ako nemate korisnički račun kod toga pružatelja ili trenutačne niste prijavljeni na taj račun. Datoteke zapisnika (uključujući IP adrese) izravno se prenose od vašeg internetskog preglednika serveru koji pripada pružatelju i moguće je da se ondje pohranjuju. Pružatelj ili njegov server mogu se nalaziti na lokaciji izvan EU ili EGP-a (npr. u Sjedinjenim Američkim Državama).

Priključci su samostalne ekstenzije od pružatelja društvenih mreža. Iz toga razloga, nismo u mogućnosti utjecati na opseg podataka koje takvi priključci prikupljaju i pohranjuju.

Informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane društvene mreže, kao i vaša prava i mogućnosti koje imate za zaštitu vaše privatnosti, možete naći tako da se posavjetujete s pravilima o zaštiti privatnosti odgovarajuće društvene mreže.

U slučaju da ne želite da pružatelji društvenih mreža primaju i, ako je primjenjivo, pohranjuju ili koriste vaše podatke, ne biste trebali koristiti njihove priključke.

Korištenjem tzv. rješenja s dva klika (two-click solution) štitimo vas tako da pružatelji društvenih mreža ne zabilježuju i obrađuju vaše posjete našim stranicama prema zadanim postavkama. Prilikom pristupanja jednoj od naših web stranica koje sadrže takve priključke, one su prvotno deaktivirane. Samo kada kliknete na gumb, takvi priključci će se aktivirati.

6.1. · Facebook priključci

Društvenom mrežom Facebook na adresi www.facebook.com upravlja društvo Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD, a na adresi www.facebook.de mrežom upravlja društvo Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irska („Facebook”). Pregled priključaka za Facebook i njihova izgleda možete pronaći ovdje: http://developers.facebook.com/plugins; informacije o zaštiti podataka na Facebooku možete pronaći ovdje: http://www.facebook.com/policy.php.

6.2. · Twitter priključci

Društvenom mrežom Twitter upravlja društvo Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter”). Pregled priključaka za Twitter i njihova izgleda možete pronaći ovdje: https://twitter.com/about/resources/buttons; informacije o zaštiti podataka na Twitteru možete pronaći ovdje: https://twitter.com/privacy.

6.3. · Instagram priključci

Društvenom mrežom Instagram upravlja društvo Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SAD („Instagram”). Pregled dodataka za Instagram i njihova izgleda možete pronaći ovdje: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges; informacije o zaštiti podataka na Instagramu možete pronaći ovdje: https://help.instagram.com/155833707900388/.

 

7. YouTube

Ove internetske ponude upotrebljavaju platformu za videozapise YouTube kojom upravlja društvo YouTube, LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, SAD („YouTube”). YouTube je platforma koja omogućuje reprodukciju zvučnih zapisa i videozapisa.

Kad pristupite određenoj stranici naših internetskih ponuda koja sadržava ugrađeni čitač sadržaja platforme YouTube, uspostavlja se veza s platformom YouTube kako bi se videozapisi ili zvučni zapisi mogli prenijeti i reproducirati. Podaci se pritom prenose društvu YouTube kao voditelju obrade podataka. Mi nismo odgovorni za obradu tih podataka koju izvršava YouTube.

Dodatne informacije o opsegu i svrsi prikupljenih podataka, o daljnjoj obradi i uporabi podataka koje izvršava YouTube, te o vašim pravima i mogućnostima u pogledu privatnosti koje su vam dostupne za odabir nalaze se u obavijesti o zaštiti podataka platforme YouTube.

 

8. Vanjske poveznice

Naše internetske ponude mogu sadržavati poveznice na internetske stranice trećih strana – pružatelja koji nisu povezani s nama. Nakon što kliknete na takvu poveznicu, mi ne utječemo na prikupljanje, obradu i uporabu osobnih podataka koje se klikom na poveznicu mogu prenijeti trećoj strani (kao što je IP adresa ili URL stranice na kojoj se nalazi poveznica) jer su postupci trećih strana, dakako, izvan našeg nadzora. Ne preuzimamo odgovornost za obradu osobnih podataka koju izvršavaju treće strane.

 

9. Sigurnost

Naši zaposlenici i društva koja pružaju usluge u naše ime obvezni su osigurati povjerljivost i usklađenost s mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka.

Poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali prikladnu razinu sigurnosti i kako bismo zaštitili vaše podatke kojima mi upravljamo posebice od rizika od nehotičnog ili protuzakonitog uništavanja, manipulacije, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili neovlaštenog pristupa. Naše sigurnosne mjere stalno se unaprjeđuju u skladu s tehnološkim napretkom.

 

10. Korisnička prava

Kako biste ostvarili svoja prava, upotrijebite informacije koji se nalaze u odjeljku „12 Kontakt“. Molimo vas da pritom omogućite svoju jednoznačnu identifikaciju.

Pravo na informacije i pristup:

 • Imate pravo od nas ishoditi potvrdu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci ili ne te, ako se obrađuju, na pristup svojim osobnim podacima.

Pravo na ispravak i brisanje:

 • Imate pravo od nas ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se odnose na vas bez odgode. S obzirom na svrhe obrade podataka, imate pravo na dopunu nepotpunih osobnih podataka, među ostalim, davanjem dopunske izjave.
 • To se ne odnosi na podatke koji su potrebni u svrhe naplate ili računovodstva ili koji su podložni zakonskom razdoblju zadržavanja. Međutim, ako pristup takvim podacima nije potreban, njihova je obrada ograničena (pročitajte nastavak).

Ograničavanje obrade:

 • Imate pravo zahtijevati – dok god su zakonski zahtjevi ispunjeni – ograničavanje obrade vaših podataka.

Prigovor na obradu podataka:

 • Imate pravo bilo kada uložiti prigovor na našu obradu podataka. Tada više nećemo obrađivati vaše osobne podatke osim ako dokažemo usklađenost sa zakonskim zahtjevima za pružanje dokazivih razloga za daljnju obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili za uspostavu, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Prigovor na obradu podataka na temelju pravne osnove „opravdanog interesa”:

 • Osim toga, imate pravo bilo kada uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka ako se on temelji na opravdanom interesu. U tom slučaju obustavit ćemo obradu vaših podataka, osim ako pružimo uvjerljive i legitimne razloge u skladu s pravnim zahtjevima koji nadilaze vaša prava.

Povlačenje privole:

 • Ako ste dali privolu za obradu vaših podataka, imate pravo povući tu privolu s trenutnim učinkom. Zakonitost obrade podataka izvršene prije vašeg povlačenja privole ostaje nepromijenjena.

 

11. Pravo na pritužbu nadzornom tijelu

Imate pravo uložiti pritužbu nadzornom tijelu. Možete uložiti pritužbu nadzornom tijelu koje je odgovorno za vaše mjesto prebivališta ili državu prebivališta ili nadzornom tijelu koje je odgovorno za nas. Za nas je odgovorno sljedeće nadzorno tijelo:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Martićeva ulica 14
10000 Zagreb
Hrvatska

Tel.: 00385 (0)1 4609-000
Fax.: 00385 (0)1 4609-099
E-mail: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr

 

12. Izmjene obavijesti o zaštiti podataka

Zadržavamo pravo da promijenimo svoje mjere sigurnosti i zaštite podataka ako je to potrebno zbog tehničkog razvoja. U takvim slučajevima izmijenit ćemo i dopuniti svoju Obavijest o zaštiti podataka u skladu s time. Molimo vas da stoga proučite trenutačnu verziju naše Obavijesti o zaštiti podataka na stranici www.bosch.hr, s obzirom na to da je podložna promjenama.

 

13. Kontakt

Ako nam se želite obratiti, dostupni smo na adresi koja je navedena u odjeljku „Voditelj obrade”.

Za ostvarivanje svojih prava i obavještavanje o incidentima povezanima s obradom podataka kliknite na sljedeću poveznicu:
https://www.bkms-system.net/bosch-datenschutz

Za prijedloge i pritužbe povezane s obradom vaših osobnih podataka preporučujemo da se obratite našem odgovornom službeniku za zaštitu podataka:

Službenik za zaštitu podataka
Informacijska sigurnost i privatnost (C/ISP)
Robert Bosch GmbH
p.p. 30 02 20
70442 Stuttgart
NJEMAČKA

ili

E-adresa: DPO@bosch.com

  

Primjenjuje se od: 09.09.2020